Da Drogistereij

Elastische kousen

DA Ritskes is ook specialist en adviseur voor elastische kousen

Therapeutische elastische kousen (afkorting: TEK) zijn ook wel bekend onder de naam steunkousen of kousen. Door veel onbekendheid en misverstanden over elastische kousen wordt het belang ervan vaak onderschat. Deze elastische kousen kunnen een uitkomst zijn voor mensen die last hebben van spataderen, trombose, zwangerschapsvarices, vermoeide benen, oedeem(vocht) of lymfoedeem. 

Werkwijze

U kunt bij Anne Bakker, Gert Ritskes en in de winkel terecht met uw verwijsbrief van de huisarts of specialist. Dan volgt een afspraak om de kousen aan te meten. Dit kan bij ons in de praktijk, we hebben daar een aparte ruimte voor. Bezoek aan huis is ook mogelijk voor diegenen die minder mobiel zijn. Aan de hand van de klachten en de diagnose van de huisarts of specialist en onze inspectie adviseren wij u de juiste kous. Het aanmeten van de kous moet op een oedeemvrij been. Daarna wordt de kous besteld en zodra deze binnen zijn maken wij een afspraak met u om de kous aan te trekken. Hierbij voorzien wij u ook van handige tips hoe u op de juiste wijze de kous aan kunt trekken. Eventuele hulpmiddelen hiervoor hebben wij ook beschikbaar. Denk hierbij aan een glijzak (simslide) en handschoenen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Therapeutische Elastische Kousen worden meestal vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij kunnen voor alle zorgverzekeraars de aanvraag en financiële afwikkeling rechtstreeks regelen. Hiervoor hebt u een recept of machtigingsaanvraag van de behandelende arts nodig waarop uw medische indicatie duidelijk staat vermeld.

Vraag of afspraak maken

Hebt u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn tijdens openingstijden bereikbaar op telefoonnummer 0255 - 515207. Natuurlijk kunt u ook altijd in de winkel een afspraak maken. Wij komen bij u thuis indien dit gewenst is. De levering van kousen kan snel, meestal duurt het een week.

Wij gebruiken de kwaliteitsproducten van: