Da Drogistereij

Assortiment

We hebben twee soorten kousen in ons assortiment:

Vlakbreikousen

De kousen met naad worden volgens de vlakbreimethode geproduceerd. De kousen worden in een uitslag van het model been (in vlakke vorm) gefabriceerd. Vervolgens worden de zijkanten van het model, in de lengterichting van het been, aan elkaar gestikt tot een kous. Bij dit type kous is de stiknaad aan de achterzijde zichtbaar. De breimassa van vlakbreikousen is hoger dan van rondbreikousen. Dat verhoogt het draagcomfort. Het voordeel van een vlakbreikous is dat de fabrikant de vorm van de kous kan aanpassen door het aantal steken te vermeerderen of te verminderen waardoor een exacte drukverdeling op het been gerealiseerd wordt. Als nadeel wordt soms de zichtbaarheid van de naad genoemd. Het vlakbreiprocedé wordt zowel voor maatkousen als confectiekousen toegepast. Vlakbreikousen worden geproduceerd vanaf klasse 2.

Rondbrei kousen

De kousen zonder naad zijn rondgebreid. Ze worden in ronde pasvorm gebreid. Bij deze fabricagemethode is het niet mogelijk om steken te meerderen of te minderen. De uiteindelijke pasvorm, en daarmee de druk op het been, wordt gerealiseerd door tijdens het breien de toevoerspanning op de inlegdraad en de steeklengte te variëren. Door deze breiwijze krijgt de kous meer lengterek. Bij het aantrekken van de kous dient deze goed over het been verdeeld te worden omdat anders geen evenredige drukverdeling over het been plaatsvindt. Het voordeel van de rondbreikous is het ontbreken van een naad en de kousen zijn minder warm door de geringere breimassa. Het rondbreiprocedé wordt zowel voor maatkousen als voor confectiekousen toegepast. Rondbreikousen worden geproduceerd vanaf klasse 1 tot maximaal klasse 3. Klasse 1 kousen worden niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Rondbrei kousen worden in diverse modieuze kleuren geleverd. 

Hoogwaardige merken

Drogisterij Ritskes heeft de volgende merken in het assortiment:
Varitex, Juzo, Bauerfeind en Medi.

Meer informatie

Indien u meer informatie wil ontvangen of een afspraak wil maken dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0255 - 515207. Natuurlijk kunt u ook in de winkel voor uw vraag of een afspraak terecht.  

Wij gebruiken de kwaliteitsproducten van: